Otvorena Fabrika riblje hrane u Bačkom Jarku

Bez autora
Apr 12 2010

Novu Fabriku za proizvodnju riblje hrane Kompanije DTD Ribarstvo u Bačkom Jarku danas je svečano pustio u rad predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić. Reč je o grinfild investiciji koja premašuje četiri miliona evra, što će ovoj vojvođanskoj kompaniji, koja važi za vodećeg proizvođača i distributera ribe u Srbiji, omogućiti da započne proizvodnju i riblje hrane po najsavremenijim tehnologijama. Kompanija DTD Ribarstvo ulaže u svoju proizvodnju i spremna je da se razvija po najvišim evropskim i svetskim standardima. Po prvi put iz naše zemlje će se izvoziti riblja hrana u inostranstvo, što doprinosi otvaranju nove izvozne grane. Ova Fabrika zaposliće 50 radnika u prvoj fazi i angažovaće stotine kooperanata, a proizvodi će većinom biti namenjeni izvozu. Ribarstvo je dugo bila neiskorišćena grana za Srbiju, pa je ovo početak u okviru kojeg će naša zemlja moći da ostvari sve potencijale koje poseduje u ovoj oblasti.

Otvorena Fabrika riblje hrane u Bačkom JarkuNovu Fabriku za proizvodnju riblje hrane Kompanije DTD Ribarstvo u Bačkom Jarku danas je svečano pustio u rad predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić.

Reč je o grinfild investiciji koja premašuje četiri miliona evra, što će ovoj vojvođanskoj kompaniji, koja važi za vodećeg proizvođača i distributera ribe u Srbiji, omogućiti da započne proizvodnju i riblje hrane po najsavremenijim tehnologijama.

Kompanija DTD Ribarstvo ulaže u svoju proizvodnju i spremna je da se razvija po najvišim evropskim i svetskim standardima. Po prvi put iz naše zemlje će se izvoziti riblja hrana u inostranstvo, što doprinosi otvaranju nove izvozne grane.

Ova Fabrika zaposliće 50 radnika u prvoj fazi i angažovaće stotine kooperanata, a proizvodi će većinom biti namenjeni izvozu. Ribarstvo je dugo bila neiskorišćena grana za Srbiju, pa je ovo početak u okviru kojeg će naša zemlja moći da ostvari sve potencijale koje poseduje u ovoj oblasti.

Kompanija u septembru namerava da otvori i fabriku za preradu ribe, što će podrazumevati proizvodnju jela i gotovih ribljih proizvoda. Ideja je da se zatvori proizvodni ciklus, koji je baziran na proizvodnju zdrave riblje hrane.

Kapaciteti fabrike za proizvodnju riblje hrane u Bačkom Jarku treba da obezbede proizvodnju 12.000 tona ekstrudirane ribe i 40.000 tona peletirane riblje hrane. U silosima je obezbeđeno mesto za 10.000 tona žitarica i uljarica, a u skladištu za 2.000 tona gotovih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik